Експерт назвав основні фейки, які кримські ЗМІ поширюють про НАТО

Експерт назвав основні фейки, які кримські ЗМІ поширюють про НАТО

Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр назвав основні фейки, які підконтрольні кремлю кримські ЗМІ поширювали в серпні про НАТО.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

«У кримських ЗМІ велика частина пропаганди стосується НАТО. рф впродовж років залякувала населення півострова, ототожнюючи альянс із фашизмом. Починаючи з 2014 року російська влада почала відкрито називати НАТО ворогом і звинувачувати його в загрозах. З того моменту рф активно поширює путінську пропаганду, що НАТО виходить на кордони рф, тощо», - зазначив Барієв.

За його словами, впродовж серпня у кримських ЗМІ поширювали фейки щодо НАТО.

Читайте також: російські спецслужби створили фейковий сайт для дискредитації Зеленського

Так, рф намагалася переконати кримчан, що «рф воює не з Україною, а з американцями та НАТО». Другий, що російські військові знищили 45 тисяч тонн боєприпасів НАТО в Миколаївській області.

«Правда полягає в тому, що НАТО не має збройних сил та боєприпасів, країни-члени альянсу можуть робити внесок під егідою НАТО шляхом надання власних збройних сил та військової техніки. НАТО не проводить жодних операцій в Україні», - зазначив Барієв.

Наступний фейк, який поширювали підконтрольні кремлю кримські ЗМІ, що США нібито планують легалізувати українські провокації в Криму.

«Крим – це Україна, і у 2014 році росія його окупувала. США не є стороною конфлікту і не беруть участі в російсько-українській війні», - зазначив Барієв.

За його словами, кримські ЗМІ продовжували пропагувати думку, що країни-члени НАТО допомагають Україні і беруть пряму участь у загрозі проти рф.

Ще один фейк підконтрольних росії кримських ЗМІ, що генсек НАТО вів таємну підготовку для нанесення Україною удару по Криму.

Читайте також: «Воєнкори» ходять під статтею про фейки: дайджест пропаганди рф за 6 вересня

«Оскільки Україна не є членом НАТО, то не може отримувати від генсека жодних вказівок», - акцентував Барієв.

Також ЗМІ поширювали думку, що якщо НАТО вторгнеться в Крим, росія «нанесе удар у відповідь аж до Лондона».

«Правда полягає в тому, що НАТО – це оборонний альянс і будь-який напад заперечує філософію його існування», - прокоментував Барієв.

Як повідомляв Укрінформ, у представництві Президента України в АРК зазначили, що в Криму зростає спротив окупантам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-