Нові «референдуми» покажуть світу фейковість кримського «волевиявлення» 2014 року – експерт

Нові «референдуми» покажуть світу фейковість кримського «волевиявлення» 2014 року – експерт

Укрінформ
Оголошені росією псевдореферендуми на захоплених українських територіях ще раз чітко покажуть усьому світу фейковість кримського «волевиявлення» 2014 року.

Про це заявив головний редактор AVA-TV (Молдова) Андрій Андрієвський під час онлайн-виступу на міжнародному круглому столі в Укрінформі на тему: «Крим. Час повернення».

«Ці псевдореферендуми, які зараз хочуть провести на окупованих територіях, дуже чітко покажуть усьому світу, що той «референдум», який був 2014 року (у Криму - ред.), такий самий фейк», - сказав Андрієвський.

Він зазначив, що зараз, коли у різних дискусіях на міжнародних майданчиках росіянам кажуть, що вони просто вкрали Крим, ті заявляють, що це було «волевиявлення народу Криму».

Читайте також: Брехня, шантаж і мобілізація: головне з заяв російських воєнних злочинців

«Зараз ми бачимо на прикладі нових референдумів, що це просто імітація, фейк. Який може бути референдум, що готується три дні, потім по квартирах ходитимуть якісь держиморди-омоновці та змушуватимуть людей голосувати так, як їм треба, і заборонено контрагітацію», - наголосив головний редактор AVA-TV (Молдова).

За його словами, зараз увесь світ бачить, що юридично це «нуль, який не має жодних наслідків».

Андрієвський також висловив думку, що заплановані росією «референдуми» на захоплених територіях - дуже добрий стимул для всієї світової спільноти активніше допомагати Україні та передавати сучаснішу зброю.

Читайте також: У Херсоні патріоти маркують будівлі, які загарбники готують для псевдореферендуму

«Оголошення мобілізації та оголошення про проведення «референдумів» може знову створити нову хвилю інтенсивної допомоги Україні», - спрогнозував експерт.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити нові санкції та визнати її державою-спонсором тероризму.

Лідери західних країн вже заявили, що результати фейкових референдумів не визнають.

Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-