Війна унеможливила переговори з рф щодо звільнення кримських політв'язнів – Чубаров

Війна унеможливила переговори з рф щодо звільнення кримських політв'язнів – Чубаров

Укрінформ
Практично всі можливості прямих перемовин із рф зі звільнення кримських політв'язнів зникли після повномасштабного вторгнення російських військ до України.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Повномасштабне вторгнення російських військ на материкову частину території України, яке сталося 24 лютого 2022 року, позбавило практично всіх можливостей у проведенні прямих переговорів із представниками країни-агресора щодо звільнення кримських політв'язнів", - зазначає Чубаров.

Читайте також: Окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за Україну - Чубаров

За його словами, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, керівництво та члени Меджлісу кримськотатарського народу, народні депутати України докладають особливих зусиль для залучення до переговорів про звільнення кримських політв'язнів тих світових політиків, які зберігають можливість контактувати з путіним.

“Але хай там як, очевидно, що звільнення кримських політв'язнів, у тому числі Нарімана Джеляла (Джелялова - ред.) Асана та Азіза Ахметових, відбудеться набагато раніше термінів, винесених їм незаконними вироками російських окупаційних судів", - наголошує голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: Науседа на зустрічі з Чубаровим: Потрібно посилити тиск на рф через Крим

Він підкреслює, що гарантіями такої впевненості є "мужність та незламність кримських політв'язнів, помножені на міць та героїзм Збройних сил України, завдяки яким і відбудеться звільнення Криму".

Як повідомляв Укрінформ, Україна вимагає від росії негайно і безумовно звільнити першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та решту незаконно затриманих українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-