Окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за Україну - Чубаров

Окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за Україну - Чубаров

Укрінформ
На думку голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за незалежну Україну, коли «підсудні» кримські татари заявляють про незаконність окупації Криму російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це Чубаров написав у Фейсбуці, посилаючись на виступ першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла у залі «суду».

«Прочитайте, відчуйте гордість за співвітчизника, соратника, друга...» - написав Чубаров.

За його словами, «підсудні» кримські татари у російських окупаційних «судах» публічно обстоюють ту ж позицію, на яку у своєму виступі вказав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, а саме: про незаконність окупації Криму російською федерацією.

Читайте також: Окупанти залишили кримськотатарського активіста Енвера Кроша під арештом

Як повідомляв Укрінформ, у «верховному суді» Криму відбулося «судове засідання» у «справі» Нарімана Джелялова (Джеляла) та братів Ахтемових, на якому обвинувачення вимагало їм 15 років позбавлення волі.

21 липня під час судового засідання у сфабрикованій справі Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника Меджлісу Нарімана Джелялова в'язням Кремля продовжили термін ув'язнення на три місяці.

3 і 4 вересня 2021 року в тимчасово окупованому рф Криму силовики провели незаконні обшуки й затримали Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

Київський районний "суд" Сімферополя 6 вересня 2021 року заарештував Джелялова та братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов та Усеїнов отримали 14 і 15 діб адміністративного арешту відповідно.

Джелялова обвинувачують у вчиненні диверсії на газопроводі у селі Перевальне Сімферопольського району (ч. 1 статті 281 КК рф).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-