Науседа на зустрічі з Чубаровим: Потрібно посилити тиск на рф через Крим

Науседа на зустрічі з Чубаровим: Потрібно посилити тиск на рф через Крим

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа сказав, що міжнародне співтовариство має посилити тиск на росію у зв'язку з окупацією та анексією Криму і наявними там порушеннями прав людини.

Як передає Укрінформ, про це він сказав на зустрічі з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, повідомляє пресслужба лідера Литви.

«росія має відповісти за звірства, скоєні в окупованому Криму та на інших територіях. Перетворення цього півострова на воєнний полігон та ігнорування прав людини абсолютно неприпустимі. Міжнародна спільнота має посилити тиск на росію у цьому питанні», - заявив Президент Литви.

За його словами, особливе занепокоєння викликає політика росії щодо переселення колоністів на півострів, постійні переслідування кримських татар, політично мотивовані судові процеси, обмеження щодо ЗМІ та закриття шкіл.

Читайте також: Питання Криму потрібно піднімати в усьому світі – Стефанчук

Науседа наголосив, що Литва не визнає незаконної окупації та анексії Кримського півострова росією і має намір і надалі порушувати це питання у міжнародних організаціях.

Після окупації росією Криму півострів із 2014 року залишило близько 30 тис. кримських татар. Російська влада здійснює репресії проти тих, хто залишився.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві пройшов Другий саміт міжнародної Кримської платформи за участю 60 країн та міжнародних організацій. З міркувань безпеки в умовах повномасштабної російської агресії він проходив в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-