Стратегія відновлення Криму після його повернення вже є - Зеленський

Стратегія відновлення Криму після його повернення вже є - Зеленський

Укрінформ
Українська влада вже має стратегію відновлення Криму після його визволення від російських загарбників. 

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час саміту Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо дуже пропрацьований погляд на те, як відновити наш український півострів Крим після вигнання російських окупантів, тому додаємо до роботи Кримської платформи ще два напрямки. Це економічний та законодавчий. У нас є стратегія відновлення Криму. Сьогодні її представлять у рамках економічної панелі. І ми створюємо законодавчий фундамент після деокупації, а також для всіх тих, кому Крим значно більше, ніж дім», - сказав Зеленський.

За його словами, влада планує інтегрувати півострів у Європу разом з усією Україною, розвивати там порти, сільське господарство, підприємництво, медицину, освіту, запровадити сучасну цифрову систему державних послуг.

«Україна відновить у Криму систему санаторіїв, реабілітаційних центрів, професійних закладів, які зможуть приймати мільйони туристів щороку», - запевнив він.

Читайте також: Дуда - Зеленському: Я вірю, що ви мені покажете український Крим

Президент підкреслив, що ніколи при українській владі не було репресій з боку влади до громадян там. «І тим більше Україна ніколи не плюватиме на соціальні потреби пенсіонерів чи будь-кого іншого у Криму. Україна ніколи не скаже людям «дєнєг нет, но ви дєржитєсь». Бо ми поважаємо людей», - сказав він.

Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних із півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-