Крим після деокупації разом з Україною стане частиною ЄС – Зеленський

Крим після деокупації разом з Україною стане частиною ЄС – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський упевнений, що Крим після деокупації разом з Україною стане частиною Європейського Союзу та отримає багато можливостей для розвитку.

Про це він заявив під час саміту Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Для України Крим – це частина нашого народу, частина нашого суспільства. Для людей ми гарантуємо свободу і повернемо сучасність. Крим був і є Україною. Після деокупації разом з усією нашою державою стане частиною Євросоюзу. Я в цьому упевнений. Паспорт громадянина України буде паспортом і Європейського Союзу. І це колосальні можливості для всіх наших людей, які живуть у Криму», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що кримські дороги стануть дорогами всього європейського континенту, порти Криму стануть портами всієї Європи. «Тільки Україна здатна зв'язати Сімферополь із Берліном, а Ялту – з Неаполем. Тільки Україну хвилює справжня безпека Криму. Тобто, нормальне постачання нормальної чистої води, нормальної утилізації сміття, дієві правила поводження з відходами, каналізаційними стоками. Тільки Україна зможе побудувати у Криму сучасну систему зрошування та інтегрувати аграрне виробництво Криму та увесь підприємницький сектор у європейський ринок. Тільки наша держава дасть Криму сучасну доступну медичну систему, сучасну і доступну освітню систему, сучасну цифрову систему державних послуг. Україна прибере колючий дріт, який закриває шлях звичайним людям до найкращих місцин, і незаконні паркани, які просто пошматували узбережжя нашого прекрасного Криму», - сказав Президент.

Читайте також: Україна робитиме все для деокупації Криму попри дії росії – Зеленський

Він упевнений, що перемога у боротьбі проти російської агресії реальна: «Отже, потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де почалося, там і завершиться. І це буде ефективна реанімація міжнародного правопорядку».

Зеленський подякував тим країнам, які не мовчали, коли росія анексовувала півострів, але згадав і про тих, хто промовчав. І це, на його думку, стало однією з ключових причин того, що відбувається нині в Україні та світі.

Читайте також: Боррель – українцям: Разом ми - Європа, і разом ми - сила

Президент додав, що на самому півострові був та є супротив, є люди, які захищають свободу та не мовчать: «Їх репресують. Але ми бачимо їх, ми знаємо про них, ми їм вдячні".

Зеленський наголосив і на тому, що росія вкрала частину життя навіть у тих людей, яким пощастило не стати жертвою репресій.

«Окупація перетворила Крим на депресивний та залежний регіон, на регіон височенних парканів, колючого дроту і беззаконня, на зону екологічного лиха та воєнний плацдарм для агресії та поширення горя", - сказав він.

У 2014 році росія окупувала український Крим, а також деякі райони Донецької і Луганської областей. Із 24 лютого 2022 року в Україні триває розв’язана росією повномасштабна війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-