Дуда - Зеленському: Я вірю, що ви мені покажете український Крим

Дуда - Зеленському: Я вірю, що ви мені покажете український Крим

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у 2022 році в нього з’явилася надія відвідати український Крим, де йому раніше не доводилося бувати.

Про це Дуда сказав у виступі на другом саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку свого виступу польський лідер сказав українською мовою, що "Крим – це Україна. Так як Гданськ чи Люблін є частиною Польщі, так Крим є і буде частиною України".

Дуда розповів, що особисто не бував в Криму, але польський і литовський поет Адам Міцкевич писав про півострів як про чарівне місце.

"У його віршах Крим був такий близький до Польщі, що я думав, що завжди зможу простягнути руку і доторкнутися до Криму. З 2014 року я почав думати, що в мене не буде такої можливості. Але 2022 року все ж таки я почав вірити, що побачу український Крим. Я вірю, пане Володимире, що ви мені покажете Крим", - сказав Дуда.

Він додав, що українські жінки і чоловіки ціною свого життя захищають Європу і своїм життям і здоров’ям платять високу ціну за безпеку Праги, Варшави та Берліна.

Читайте також: Дуда закликає демонтувати Nord Stream 2

«Польща – це ваш тил, ваша домівка, це родина для всіх ваших біженців, що мусять тікати від війни і мають тимчасову домівку в Польщі. У нас немає суперечок з цього приводу. Всі, хто перебував на цій посаді до мене, сказали б те саме. Всі президенти Польщі промовляють до вас: «Ми з вами, ми на вашому боці», - наголосив польський лідер.

Свій виступ президент Польщі завершив українською і польською мовами: «Мій друже Володимире, дорогі українські браття! Ще не вмерла Україна! Єще Польска не згінела!».

Читайте також: Польща підтримуватиме Україну до останнього дня її боротьби - Дуда

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт міжнародної Кримської платформи за участю 60 країн і міжнародних організацій.

З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-