Польща підтримуватиме Україну до останнього дня її боротьби - Дуда

Польща підтримуватиме Україну до останнього дня її боротьби - Дуда

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда нагадав про річницю підписання Пакту Ріббентропа-Молотова у день свого візиту до України та запевнив нашу державу у підтримці до останнього дня боротьби.

Про це він сказав під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У виступі Дуда зауважив, що сьогоднішній день є вікопомною датою для поляків та мешканців країн Балтії - річниця Пакту Ріббентропа-Молотова 1939 року, внаслідок якого Польща була атакована німцями і радянською росією та втратила свою державність.

Читайте також: Зеленський обговорив із Дудою безпекові питання та допомогу Польщі

«Те, що я сьогодні тут, у Києві, стою біля Президента України, яка бореться проти російської агресії, має для нас – для поляків і для наших сусідів, Балтійських держав – символічне значення. Сміливо можна сказати, що для нас це також день протесту проти війни, проти російського імперіалізму, який відроджується», - наголосив президент Польщі.

Він також подякував Президенту Володимиру Зеленському та віддав велику шану народу України за героїзм, запевнивши у підтримці з боку поляків: «Я хочу, щоб ви були переконані, що Польща і поляки з вами і будуть вас підтримувати до останнього дня вашої боротьби. Ми глибоко віримо, що це буде ваша переможна боротьба, і ми стоїмо поруч з вами».

Читайте також: Боррель – українцям: Разом ми - Європа, і разом ми - сила

Як повідомлялося, у вівторок в Україні з візитом перебуває президент Польщі Анджей Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-