Зеленський обговорив із Дудою безпекові питання та допомогу Польщі

Зеленський обговорив із Дудою безпекові питання та допомогу Польщі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з Президентом Польщі Анджеєм Дудою весь спектр двосторонніх питань, у тому числі безпекової та оборонної підтримки України.

Про це глава Української держави повідомив під час спільної з польським лідером пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми провели плідні переговори з паном Президентом, обговорили весь комплекс питань наших двосторонніх відносин, спільного захисту свобод наших народів, Європи загалом. Звичайно, говорили про оборону, про безпеку, про підтримку, про прихисток українців, наших діточок у Польщі", - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що на переговорах обговорили важливе питання безпеки України, допомоги Польщі для нашої держави.

"Багато питань, про які ми можемо говорити, є питання, у яких дійсно треба іноді тиша, де Польща нам дуже допомагає. Я вдячний і за цю тишу, але найголовніше, щоб цю тишу потім почув наш ворог", - підкреслив Зеленський.

Водночас на запитання щодо потреб України в озброєнні він відповів, що зараз зброя для української сторони є пріоритетом і всі дані по потребах є у польського лідера.

"Усе, що нам зараз потрібно, усе є детально у Президента Польщі. І ми дуже вдячні за той об'єм, який нам зробила польська сторона, і вона дійсно нам дуже сильно допомагає", - зауважив глава держави.

Читайте також: Зеленський біля ВР відкрив Алею сміливості, де викарбують імена іноземних друзів України

Зеленський подякував Дуді та його дружині, польському уряду й польському суспільстві, які "відносяться тепло, по-братерськи" до України.

Він також наголосив, що дуже важливо, що друзі разом у такі символічні дні для України, як День прапора і День Незалежності.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Польщі Анджей Дуда у вівторок, 23 серпня, перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-