Дуда закликає демонтувати  Nord Stream 2

Дуда закликає демонтувати Nord Stream 2

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не може бути повернення до звичного бізнесу з росією, коли вона воює з Україною і окупує території України, і закликав демонтувати «Північний потік - 2» на знак зміни політики Заходу щодо рф.

Про це Дуда сказав у виступі на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що багато кому з нас треба подивитися в свою душу і запитати себе, що відбулося після минулорічної зустрічі (на інавгураційному саміті Кримської платформи.- ред.), чи не надто багато країн показували росії, що вони згодні якось її задобрювати, щоб можна було й далі вести business as usual», - сказав Дуда.

Він також нагадав, що «Північний потік - 2» почав будуватися після незаконної анексії Криму.

На його переконання, не може бути повернення до звичного бізнесу з росією, коли вона воює з Україною і окупує території України.

«Зміна політики ( щодо росії – ред.) на Заході – це не просто призупинення чи цілковите припинення «Північного потоку-2», а повний демонтаж цього газогону», - сказав президент Польщі.

Він також акцентував, що після бомбардувань Києва і Харкова, російських злочинів у Ірпені, Бородянці та Бучі і знищення Маріуполя не може бути повернення до лінії розмежування станом на 23 лютого 2022 року.

«Треба звільнити всю територію України, разом із Кримом», - переконаний президент Польщі.

Читайте також: Дуда заявляє, що приїхав до Києва у святкові дні для підтримки України

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій.

З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-