Дуда заявляє, що приїхав до Києва у святкові дні для підтримки України

Дуда заявляє, що приїхав до Києва у святкові дні для підтримки України

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда разом з делегацією приїхав до Києва у святкові для українців дні, аби продемонструвати підтримку України у боротьбі з російською агресією за мир і справедливість.

Про це він сказав під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми тут разом, ми тут для того, щоб не лише наші брати в Україні бачили, що ми з ними не лише духом, не лише підтримуємо їх різними способами, але також ми тут фізично присутні всі польською делегацією - з представниками польського уряду, з моїми співробітниками, з міністрами, і разом відзначаємо це свято, разом показуємо, що Україна вільна, що Україна суверенна, що Україна незалежна і що Україна бореться з російською агресією, бореться за мир і повернення справедливості, миру у світі, міжнародного закону», - підкреслив Дуда, відповідаючи на запитання, чи не боїться перебувати в Києві напередодні Дня Незалежності, коли розвідки попереджають про можливе посилення ракетних ударів по українській столиці.

У свою чергу Президент України наголосив, що польський лідер є сміливою людиною.

«Нічого нового в тому, що росія може зробити спеціально в ці дні. Ми розуміємо, як вони (росіяни - ред.) діють, як вони завжди провокують. Думаю, питання не в тому, що ці великі люди, одним з яких є Анджей Дуда, який до нас приїжджає, що вони не бояться. Думаю, усі бояться смерті, ніхто не хоче помирати, але ніхто не боїться росії. Це найважливіший сигнал», - переконаний Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із Дудою безпекові питання та допомогу Польщі

Як повідомлялося, у вівторок в Україні з візитом перебуває Президент Польщі Анджей Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-