Зеленський звернувся з важливим проханням до українців в окупованому Криму

Зеленський звернувся з важливим проханням до українців в окупованому Криму

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованого Криму не наближатися до військових об'єктів рф на тлі вибухів на півострові.

Про це Глава Української держави сказав під час свого вечірнього звернення, передає Укрінформ.

"Щодня й щоночі ми бачимо нові повідомлення про вибухи на території, яка тимчасово зайнята окупантами. Я прошу зараз усіх наших людей у Криму, в інших регіонах на півдні держави, в окупованих районах Донбасу й Харківщини бути дуже уважними. Будь ласка, не наближайтеся до військових об’єктів російської армії та всіх тих місць, де вони зберігають боєприпаси й техніку, де тримають свої штаби", - підкреслив Президент.

Читайте також: «Бавовна» у Криму налякала туристів: на вокзалі Сімферополя утворилися черги – ЗМІ

Причини вибухів на окупованій території, за словами Зеленського, "можуть бути різні, дуже різні, зокрема, цитую визначення самих окупантів, «головотяпство»".

Він зазначив, що чим менше в окупантів буде можливості вбивати українців і творити зло, тим раніше війна закінчиться звільненням територій України.

За його словами, масовий виїзд росіян з Криму доводить їх усвідомлення того, що їм не місце на півострові.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 16 серпня в тимчасово окупованому Криму сталася пожежа на трансформаторній підстанції в місті Джанкой та детонація боєприпасів у селищі Майське Джанкойського району.

Читайте також: Кількість «ексцесів» на військових об'єктах росії у Криму буде зростати - Подоляк

За даними представниці Президента в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, після вибухів у Джанкойському районі на виїзді з Кримського півострова в бік російської федерації утворилися величезні черги.

Також росЗМІ повідомили, що на території військової авіабази у селищі Гвардійське Сімферопольського району окупованого Криму сталося кілька вибухів.

Рух громадського опору "Жовта стрічка" закликає кримчан триматися на відстані від військових об'єктів росії і, за можливістю, евакуюватися. Кримські активісти в окупованому Джанкої розклеїли листівки з координатами «наступних цілей для ЗСУ», а в Сімферополі – листівки «Бережи життя – евакуюйся».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-