Скібіцький: Настрої кримчан змінилися – загроза перенесення війни на півострів стає реальністю

Скібіцький: Настрої кримчан змінилися – загроза перенесення війни на півострів стає реальністю

Укрінформ
Жителі окупованого Криму починають усвідомлювати реальність перенесення війни України проти російського агресора на територію півострова.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, передає Укрінформ.

«Поступово до населення Криму це доходить. Ми реально відслідковуємо ті питання, які стосуються суспільних таких настроїв. Скажу одне: по-перше, вони змінилися, змінилися у тих людей, які мають родичів на території нашої держави, – чи то Київ, чи то Харків, родичів на окупованих територіях, де були просто знищені села і міста. І друге – це ті родичі, де брати, сини, батьки загинули… Загроза перенесення війни на територію Криму для них вже стає реальністю», – зазначив Скібіцький.

Читайте також: Після деокупації Криму російські «переселенці» повинні будуть залишити півострів — Ташева

Він також повідомив, що у російських військових підрозділах, які понесли відчутні втрати під час вторгнення в Україну, зростає кількість відмов від продовження контракту. Оскільки росія не визнає, що веде війну, юридичної відповідальності за таку відмову бути не повинно.

Читайте також: Багато кримчан мовчать, однак чекають на ЗСУ - кримський активіст

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева зазначила, що в окупованому Криму росія проводить приховану мобілізацію, а також у межах незаконної призовної кампанії залучає на військову службу студентів, плануючи відправити їх на війну з Україною. Задля поповнення резервів унаслідок колосальних втрат і здійснення прихованої мобілізації росія приховує реальні втрати, проводить таємні поховання на території окупованого Криму, забороняє поширювати правдиву інформацію. Представництву вже відомо про 125 поховань солдатів рф на території окупованого Криму, з яких 62, ймовірно, є громадянами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-