КРЦ презентував дослідження про еколого-кліматичну дискримінацію в окупованому Криму

КРЦ презентував дослідження про еколого-кліматичну дискримінацію в окупованому Криму

Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) презентував дослідження про еколого-кліматичну дискримінацію в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це КРЦ інформує у Фейсбуці.

«Кримськотатарський ресурсний центр презентує дослідження «Еколого-кліматична дискримінація в окупованому Криму: виміри та загрози», в рамках якого експерти КРЦ провели аналіз особливостей кліматичних змін, прояву стихійних явищ та тенденції змін комфортності клімату для населення Криму, а також визначили найбільш вразливі до змін довкілля території», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експерти проаналізували наявні нормативно-правові акти та управлінські рішення "кримської влади", що спричиняють еколого-кліматичні дискримінації на півострові. Це дозволить встановити території, на яких створюються передумови до внутрішніх і/або зовнішніх міграцій, що спричинені змінами клімату, складною екологічною ситуацією та внаслідок еколого-кліматичних дискримінацій.

Крім цього, експерти провели аналіз можливих соціальних, екологічних та економічних негативних ефектів від кліматичних міграцій для Херсонської області.

Ознайомитися із дослідженням можна за посиланням.

Це дослідження видано в рамках Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проти відповідальних за порушення прав людини у Криму закликають запровадити санкції

Як повідомляв Укрінформ, збитки, завдані Україні через підрив дамби на Херсонщині і подачу води Північно-Кримським каналом у Крим, будуть стягнені з рф як репарація.

У результаті пошкодження гідроспоруди значної шкоди завдано цивільній інфраструктурі, унеможливлено належну іригацію сільгоспземель на території Скадовського, Каховського районів Херсонської області. Крім того, завдана значна шкода довкіллю та спричинено матеріальні збитки державі у великих розмірах.

Діяльність підприємства «Кримський титан» та інтенсивний відбір води з підземних джерел завдають найбільшої шкоди екології тимчасово окупованого півострова.

У ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод «Титан», сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди заводу «Титан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-