Проти відповідальних за порушення прав людини у Криму закликають запровадити санкції

Проти відповідальних за порушення прав людини у Криму закликають запровадити санкції

Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр закликає Україну і світ запровадити персональні санкції проти осіб, відповідальних за порушення прав людини в окупованому Криму.

Про це КРЦ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Команда КРЦ уже направила відповідні списки із конкретними іменами Міністерству закордонних справ України, Офісу Президента України, Службі безпеки України, а також посольствам країн США, Велика Британія, Канада, Естонія, Латвія, Литва та ЄС», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна з’ясовує обставини торішньої поїздки нової глави МЗС Бельгії до Криму

У КРЦ зазначають, що всі дії російської федерації, починаючи із окупації Криму, є злочинними та грубо порушують міжнародне право. Проте досі санкції ЄС щодо Криму застосовуються лише проти осіб, причетних до порушення українського суверенітету і територіальної цілісності, а не проти тих, хто безпосередньо причетний до порушень прав людини на окупованому півострові.

"Це означає, що судді, слідчі, прокурори, співробітники фсб і представники силових структур - залишаються безкарними", - наголошують у КРЦ.

Зазначається, що КРЦ розробив методику оцінки доцільності введення персональних санкцій стосовно осіб, на тимчасово окупованих територіях, які співпрацюють з окупаційними адміністраціями російської федерації. На основі цієї методики експерти Центру представили список із 166 осіб, які порушують права людини в окупованому Криму. Крім цього, була представлена класифікація осіб, причетних до переслідування політичних в'язнів, їх родичів та активістів Криму.

Читайте також: росіяни відновили підірвані ЛЕП між Херсонщиною і Кримом та крадуть електроенергію

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше до 42 суддів рф варто застосувати санкції за сфабриковані справи проти кримчан.

У першому півріччі 2022 року в окупованому Криму зафіксовано 79 затримань або утримань, переважно щодо кримських татар.

Фото: КРЦ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-