У Криму окупанти за пів року провели 79 затримань

У Криму окупанти за пів року провели 79 затримань

Укрінформ
У першому півріччі 2022 року в окупованому Криму зафіксовано 79 затримань або утримань, переважно щодо кримських татар.

Про це у Фейсбуці повідомив Кримськотатарський ресурсний центр, проаналізувавши порушення прав людини в окупованому Криму, передає Укрінформ.

«За І півріччя 2022 року в окупованому Криму зафіксовано 79 затримань/утримань, 68 – щодо кримських татар. Кількість, у порівнянні з 2021 роком, значно зменшилася, тоді було зафіксовано 156 затримань, у 2020 році – 48», - йдеться у дописі.

За даними КРЦ, затримання проводилися у «справі Хізб ут-Тахрір», справі «батальйону ім. Номана Челебіджіхана», за статтями про «дискредитацію зс рф», «пропаганду чи громадське демонстрування нацистської атрибутики чи символіки», «організацію масового одночасного перебування громадян у громадських місцях», «державну зраду», «заклики до здійснення терористичної діяльності», «приготування до теракту», «порушення ненависті чи ворожнечі», «незаконне придбання, передачу, збут, зберігання, перевезення чи носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв».

Читайте також: Фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Еюпова засудили до 17 років позбавлення волі

Крім того, було зафіксовано масові затримання, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 19 липня Південний окружний військовий суд в рф оголосив вирок фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Азамату Еюпову у вигляді 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Представництво Президента в АР Крим вважає справу проти Еюпова політично вмотивованою, вимагає негайного скасування незаконного вироку та звільнення активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-