Фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Еюпова засудили до 17 років позбавлення волі

Фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Еюпова засудили до 17 років позбавлення волі

Укрінформ
Політв’язень, фігурант «справи Хізб ут-Тахрір» Азамат Еюпов засуджений до 17 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці Кримськотатарський Ресурсний Центр.

«У вівторок, 19 липня, Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Азамату Еюпову», - йдеться у повідомленні.

Окупанти засудили Еюпова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими 3 роками у в'язниці та ще півтора роками обмеження волі.

Кримськотатарський Ресурсний Центр висловлює рішучий протест і заявляє, що це рішення є незаконним, політично мотивованим та злочинним. Така політика російської федерації є демонстрацією боротьби з політичними переконаннями громадян в окупованому Криму.

Кримськотатарський Ресурсний Центр вимагає скасування вироку фігуранту справи та негайного звільнення інших політичних ув'язнених, наголошується у дописі.

Читайте також: Кримськотатарський журналіст Османов вийшов на волю після триденного арешту

Як повідомляв Укрінформ, Еюпов переніс у СІЗО 4 випадки ішемічного інсульту, його адвокат просить помістити підзахисного в стаціонар на життєво необхідне лікування.

Еюпов був затриманий 17 лютого 2021 року в місті Білогірськ. Цього дня в помешканнях кримських татар у Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі співробітники ФСБ провели обшуки з подальшим затриманням сімох осіб, одну з яких пізніше відпустили.

Еюпову інкримінується ч.1 ст. 205.5 КК рф (організація терористичної діяльності), за якою передбачено від 15 до 20 років позбавлення волі. Його обвинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в росії терористичною, але діє без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-