Кримський політв'язень Еюпов переніс у СІЗО чотири випадки ішемічного інсульту

Кримський політв'язень Еюпов переніс у СІЗО чотири випадки ішемічного інсульту

Укрінформ
Політв'язень Азамат Еюпов переніс у СІЗО 4 випадки ішемічного інсульту, його адвокат просить помістити підзахисного в стаціонар на життєво необхідне лікування.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Адвокат Еміль Курбедінов передав, що 59-річний політв'язень Азамат Еюпов переніс у СІЗО 4 випадки ішемічного інсульту, а не страждав від остеохондрозу, як йому раніше діагностували медики пенітенціарної установи», - йдеться у повідомленні.

Висновок надали після незалежного обстеження у лікарні, куди Еюпова помістили за заявою захисника.

Читайте також: Після деокупації Криму російські «переселенці» повинні будуть залишити півострів — Ташева

У зв'язку з цим Курбедінов просить СІЗО надати необхідну допомогу Еюпову та помістити його в стаціонар – на життєво необхідне лікування. Захисник додатково вказав, що всі матеріальні витрати готові взяти на себе родичі підсудного.

Як повідомлялося, Еюпов був затриманий 17 лютого 2021 року в місті Білогірськ. Цього дня в помешканнях кримських татар у Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі співробітники ФСБ провели обшуки з подальшим затриманням сімох осіб, одну з яких пізніше відпустили.

Читайте також: Кримські татари знову стали об’єктом інформаційного терору росіян – ЦПД

Еюпову інкримінується частина 1 статті 205.5 КК рф (організація терористичної діяльності), за яку йому загрожує від 15 до 20 років позбавлення волі. Кримського татарина обвинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в росії терористичною, але діє без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

5 липня 2022 року в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону вимагали визнати винним 59-річного активіста з Криму Азамата Еюпова. Обвинувачення просить для нього 17 років колонії суворого режиму з першими 3 роками у в'язниці та ще одним роком і шістьма місяцями обмеження свободи пересування на волі.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-