Кримські татари знову стали об’єктом інформаційного терору росіян – ЦПД

Кримські татари знову стали об’єктом інформаційного терору росіян – ЦПД

Укрінформ
Кримські татари знову стали об’єктом інформаційного терору росіян.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що кілька днів поспіль аналітики ЦПД фіксують розгортання російських ІПсО (інформаційно-психологічних операцій) проти кримських татар, що базуються на факті побиття кримськими татарами загарбника із символікою «Z».

Читайте також: Побиття солдата в Судаку: «кримська влада» змінила риторику – підозрюють людину з оточення Аксьонова

Після тиражування новини про побиття російські Телеграм-канали почали поширювати дезінформацію: «Кримські татари - терористи, бо майже 80% з них підтримують «Хізб-ут-Тахрір» (міжнародна ісламська політична партія), що підтверджується фактами затримання останніх за статтею 205.5 КК рф».

Наступною хвилею ІПсО стало тиражування тези, що «на півострові досі можна зустріти кримськотатарські прапори, які спокійно висять на флагштоках, що означає невирішене національне питання в Криму».

Читайте також: росія уже не «вичавлює» людей з Криму, а хоче використати їх у війні як гарматне м'ясо – Чубаров

«Фіксування ІПсО такого роду є дуже тривожним сигналом, оскільки репресії проти кримськотатарського народу 2014-2015 років розпочиналися саме з повідомлень про високу ймовірність вчинення терактів кримськими татарами», - зазначили у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, загальний термін вироків нинішнім жертвам політичних переслідувань в тимчасово окупованому Криму становить 1109 років та 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-