росія уже не «вичавлює» людей з Криму, а хоче використати їх у війні як гарматне м'ясо – Чубаров

росія уже не «вичавлює» людей з Криму, а хоче використати їх у війні як гарматне м'ясо – Чубаров

Укрінформ
росія змінила тактику: тепер вона не витискає людей із Криму, а хоче використовувати їх як гарматне м'ясо.

Про це сказав в ефірі телемарафону голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"Зараз уже не може росія вичавлювати в сторону України людей з Криму, бо вони самі встановили ці блокпости. росія змінила свою мету: для неї тепер головне — тотально залякати суспільство, щоб воно було покірним і давало своїх дітей і чоловіків до російської армії. Зараз росія переслідує мету такої мобілізації гарматного м’яса і на території Криму, і на інших окупованих територіях, зокрема Донбасу", - сказав Чубаров.

Він додав, що намагається пояснювати і закликати людей, щоб вони вивозили молодь із Криму.

Чубаров зауважив, що до 24 лютого, тобто до повномасштабного вторгнення російських військ на материкову частину України, метою репресій, переслідувань, гонінь з боку російських загарбників було витіснення проукраїнських людей з Криму.

За різними оцінками, за вісім років від початку окупації Крим вимушено залишили від 50 до 70 тисяч осіб. Крім того, є певна кількість людей, яких судять і яких росія, попри всі норми міжнародного гуманітарного права, депортує у в'язниці на своїй території, таких уже понад 135 осіб.

Читайте також: У Криму активіста Османова заарештували на три доби - ЗМІ

Як повідомлялося раніше, у тимчасово окупованому Сімферополі, як і в Херсоні та Мелітополі, почав діяти рух опору окупантам «Жовта стрічка». Активісти цього руху розклеюють у тимчасово окупованому Криму листівки з фотографіями масового протесту кримчан 26 лютого 2014 року та написами «Крим – Україна. Не тільки з 1954, а завжди!», «Крим – це Україна. Ми повертаємось!» і «Час спротиву! Час боротися! Час додому».

Рух опору «Жовта стрічка» почав безстрокову акцію протесту проти «референдуму» на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-