Жертвами окупації Криму стали 93 політв'язні, що відбувають покарання в колоніях

Жертвами окупації Криму стали 93 політв'язні, що відбувають покарання в колоніях

Укрінформ
Жертвами окупації в Криму стали 93 політв'язні, що відбувають покарання в колоніях, більшість із них - представники корінного кримськотатарського народу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ).

«Наразі, за даними Кримськотатарського ресурсного центру, 93 політв'язні відбувають покарання в колоніях, 67 з яких – представники корінного кримськотатарського народу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що детальнішу інформацію про в'язнів Кремля можна отримати з діаграми «Жертви окупації Криму», яка оновлюється на постійній основі.

За даними КРЦ, кількість політв'язнів та переслідуваних окупаційною владою становить 247 осіб, 177 з них – представники кримськотатарського народу. Ця категорія складається з 5 компонентів залежно від статусу переслідуваного: засуджені та відбувають покарання у колонії (93, 67 – кримські татари); мають обмеження чи випробувальний термін (32, 18 – кримські татари); у СІЗО (40, 34 – кримські татари); звільнені (50, 32 – кримські татари); переслідуються (32, 26 – кримські татари).

Читайте також: У росії трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» засудили до 13 та 19 років ув'язнення

Як повідомляв Укрінформ, під час першого візиту делегації місії ЮНЕСКО до Офісу Кримської платформи основною темою обговорення стала ситуація на тимчасово окупованому півострові. Основну увагу учасники звернули на антивоєнні протести на території окупованого Кримського півострова, порушення прав людини, переслідування журналістів і кримських татар за проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-