У росії трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» засудили до 13 та 19 років  ув'язнення

У росії трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» засудили до 13 та 19 років ув'язнення

Укрінформ
У ростові-на-дону у сфабрикованій «справі Хізб ут-Тахрір» засудили ще трьох кримських мусульман: Ернеста Ібрагімова та Олега Федорова - до 13 років ув'язнення, а Ісмета Ібрагімова - на 19 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Про це повідомляє  «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«У ростові-на-дону Південний окружний військовий суд виніс одразу 2 вироки у справах «Хізб ут-Тахрір». Кухаря Ернеста Ібрагімова та підприємця Олега Федорова посадили на 13 років позбавлення волі, а будівельника Ісмета Ібрагімова — на 19 років ув'язнення в колонії суворого режиму», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили активісти КС, Федорова та Ібрагімова засудили до 13 років ув'язнення в колонії суворого режиму з першими 3,5 роками у в'язниці та ще 1 роком обмеження свободи пересування на волі. Без згоди ФСВП вони не мають права покидати житло з 23 до 6 години, відвідувати місця проведення публічних заходів, організовувати їх, виїжджати за територію муніципального утворення, змінювати місце проживання або перебування, змінювати місце роботи, повинні з'являтися до ФСВП 2 рази на місяць.

Ісмету Ібрагімову судова колегія призначила 19 років позбавлення волі, з яких перші 5 років він повинен буде провести у в'язниці. Після звільнення на нього чекають ще 2 роки аналогічних Федорову та Ібрагімову обмежень пересування.

Правозахисники повідомляють, що 34-річний Ісмет Ібрагімов - активіст та знавець арабської мови. До арешту виконував будівельні роботи. Одружений, має трьох дочок та літніх батьків, якими він опікувався.

42-річний Ернест Ібрагімов — індивідуальний підприємець, раніше працював кухарем у кафе «Салачик», яке належить політв'язню Марлену (Сулейману) Асанову. Брав активну участь у проєктах «Кримська солідарність» та «Кримське дитинство». На волі на нього чекають дружина, четверо малих дітей та літня мати.

51-річний Алі (Олег) Федоров - підприємець з Бахчисараю, відвідував політично мотивовані судові засідання, брав участь в інформаційних кампаніях на підтримку кримськотатарських політв'язнів та у флешмобах. Надавав матеріальну підтримку сім'ям політв'язнів і в місті Бахчисараї відомий як головний координатор іфтарів під час місяця Рамадан. Активно відвідував обшуки, суди, підтримував та допомагав сім'ям політв'язнів. На волі у нього залишилася велика родина: літня мати, дружина, дві заміжні дочки та двоє онучок.

Їх усіх звинуватили в приналежності до мусульманської організації Хізб-ут-Тахрір. Незважаючи на те, що ця організація з моменту створення (1953) не вчинила жодного теракту, в росії її визнано терористичною, а її членів необґрунтовано судять як терористів.

Читайте також: У Херсонському СІЗО загарбники вбивають викраденого кримського татарина — Чубаров

Загалом за цією категорією справ у Криму вже затримано більш як 90 осіб. Десяткам з них винесли вироки на тривалі терміни ув'язнення - від 7 до 19 років позбавлення волі, інформують активісти «Кримської солідарності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-