У Херсонському СІЗО загарбники вбивають викраденого кримського татарина — Чубаров

У Херсонському СІЗО загарбники вбивають викраденого кримського татарина — Чубаров

Укрінформ
У Херсонському СІЗО російські окупанти вбивають кримського татарина Рустема Сейтмеметова.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє Укрінформ.

«28 червня 2022 року близько 9 години ранку до будинку кримського татарина Рустема Сейтмеметова, 1975 року народження, який проживає в місті Генічеськ, увірвалися озброєні російські військові, які приїхали на 4 вантажних автомашинах. Крики, шум, гуркіт від падіння дверей, що вибивалися ногами, смертельно налякали двох малолітніх (5-ти і 3-х років) дітей Рустема, які і через 9 днів після погрому ніяк не можуть прийти до тями, постійно плачуть і потребують серйозного лікування», - написав Чубаров.

Він зазначив, що Сейтмеметова, зваленого ударами на землю у дворі, російські військові добивали на очах у його дружини та дітей, потім вивезли у невідомому напрямку.

Сім'ю Рустема, як і його близьких родичів, які негайно прибули до його будинку після отримання ними звістки про те, що відбувалося, російські солдати тримали в будинку до 18 години вечора, відібравши у них телефони і заборонивши виходити навіть на подвір'я.

На вимоги людей пояснити причини того, що відбувається, російські військовослужбовці відповіли, що, мовляв, до них надійшла інформація про підготовку диверсійного акту. При цьому дружині Сейтмеметова було сказано, що її чоловіка відвезли для допитів та відпустять через один день. Проте, за словами Чубарова, Сейтмеметова російські окупанти не звільнили досі – станом на 6 липня.

Зазначається, що є інформація про те, що Сейтмеметова першу добу після затримання утримували у підвалах училища № 17 міста Генічеська, а потім перемістили до Херсонського СІЗО, де він перебуває і досі.

«У нас є всі підстави стверджувати, що Рустема Сейтмеметова продовжують піддавати фізичним катуванням та психологічному тиску, домагаючись від нього визнання у діях, ним не вчинених», - наголосив Чубаров.

Він повідомив, що Сейтмеметов минулого року переніс інфаркт, а цього року планувалося проведення операції на серці, наразі через викрадення його позбавили можливості приймати необхідні ліки, тому його життя без жодного перебільшення перебуває під загрозою.

Читайте також: Викрадені ворогом брати Асанови з Херсонщини вже на волі — Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, у Генічеському районі загарбники 21 та 22 червня провели масові зачистки і викрали близько 50 кримських татар.

Поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення безвісти мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених жителів області вивозять у Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-