Джемілєв вважає, що перемога у війні приведе до деокупації Криму

Джемілєв вважає, що перемога у війні приведе до деокупації Криму

Укрінформ
Повномасштабне вторгнення росії спричинило значні руйнування в Україні, але боротьба з агресором об’єднала людей та дає можливість досягти деокупації Криму.

Як повідомляє Укрінформ, про це лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сказав в інтерв’ю турецькому виданню Yeni Şafak.

«Ми впевнені, що переможемо у війні. Велика мотивація людей – боротися до кінця. Останнім часом проводилися соціологічні дослідження. Вони демонструють, що 90% населення готові боротися до відновлення територіальної цілісності України. Матеріальні збитки сягнули понад трильйон доларів... Війна – це погано, але в результаті цієї війни буде можливість деокупації в Криму», - сказав Джемілєв.

Він нагадав, що повернувшись до Криму після примусової депортації, кримські татари знову були вимушені полишити домівки через незаконну окупацію півострова росією.

Читайте також: Захоплених в Україні активістів рашисти вивозять до кримських СІЗО - Джемілєв

«Зараз у Криму режим гірший за радянський. Люди знову змушені залишати батьківщину. Люди, які 23 роки прожили на волі, більше не хочуть потрапляти до цієї в'язниці», - наголосив лідер кримськотатарського народу.

Як повідомляв Укрінформ, Джемілєв закликав мешканців Криму до протестної кампанії проти незаконної мобілізації на півострові.

Фото: QIRIM.News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-