Захоплених в Україні активістів рашисти вивозять до кримських СІЗО - Джемілєв

Захоплених в Україні активістів рашисти вивозять до кримських СІЗО - Джемілєв

Укрінформ
Українських громадян, захоплених військами росії, зокрема, на Херсонщині та в Мелітополі, вивозять до слідчих ізоляторів тимчасово окупованого Криму.

Про це сказав в ефірі телемарафону лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає Укрінформ.

"Повідомляють, що слідчі ізолятори звільнили, етапували багатьох ув'язнених, і тепер заповнюють заарештованими з окупованих територій. З Херсонщини, Мелітополя звозять туди", - розповів Джемілєв.

При цьому за його словами, до схоплених українців нікого з місцевих ув'язнених не підпускають. Є інформація, що наших полонених катують. Проте подробиць немає, оскільки все тримається у таємниці.

Читайте також: росЗМІ повідомляють про 674 тисячі українців, вивезених до рф

Джемілєв також повідомив, що на тимчасово окупованому півострові нагнітається військова істерія: у школах щотижня проходять лінійки, на яких дітей змушують співати гімн росії, співробітникам установ, підприємств, навчальних закладів наказано розміщувати у соцмережах пости на підтримку путіна. За висловлювання проти війни людям загрожують дуже великі штрафи, а то й гірші покарання. До кримськотатарських активістів приходять додому та загрожують покараннями за протести проти "спецоперації".

Читайте також: У Новоолексіївці на Херсонщині загарбники викрали з дому багатодітну матір

Як повідомляв Укрінформ, на зайнятих рашистами територіях Херсонської та Запорізької областей російські військові викрадають представників української влади, активістів, журналістів. Доля багатьох з цих людей залишається невідомою протягом тривалого часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-