Джемілєв закликає до протестної кампанії проти незаконної мобілізації у Криму

Джемілєв закликає до протестної кампанії проти незаконної мобілізації у Криму

Укрінформ
В окупованому Криму має бути організована протестна кампанія проти незаконної мобілізації.

Таку думку висловив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю QIRIM.News, передає Укрінформ.

«Поки що організованої протестної кампанії проти мобілізації немає, а мені здається, що це треба робити. Це було б нашим внеском у справу деокупації», - сказав Джемілєв.

Читайте також: Окупанти в Криму чотири місяці проводили приховану мобілізацію - зараз почалася нова фаза

Лідер кримських татар вважає, що кримчани повинні уникати будь-яких військових зборів та незаконної мобілізації на окупованому півострові. При цьому слід бути готовими до репресій.

«Бути мобілізованим і вбити своїх співгромадян на території України - це ще ганебніше, ніж відсидіти якийсь термін у в'язниці», - заявив Джемілєв.

За його словами, причиною так званої мобілізації може бути інформація у пресі про те, як Україна звільнятиме окуповані території, зокрема Крим.

Читайте також: росія використовує Крим як хаб для незаконного переміщення українських дітей

«Наша точка зору - ця війна не закінчиться доти, доки останній квадратний сантиметр української території не буде звільнений», - сказав лідер кримських татар.

Джемілєв також зазначив, що так звані «керівники» окупованого Криму самі рішення про мобілізацію не ухвалюють, вони є маріонетками. І це рішення росії.

Як повідомляв Укрінформ, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим закликає громадян у Криму саботувати мобілізацію, до якої готується рф на тимчасово окупованій території. За інформацією відомства, днями на ресурсах окупаційної адміністрації рф у тимчасово окупованому Криму з’явився указ так званого «глави республіки крим», яким створено так звану “призовну комісію з мобілізації громадян у республіці крим” у новому складі та доручено створити в «муніципальних районах та міських округах» відповідні комісії нижчого рівня.

Фото: QIRIM.News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-