У Румунії діаспора організувала захід «Дружба без кордонів»

У Румунії діаспора організувала захід «Дружба без кордонів»

Фото
Укрінформ
Сату-Марська філія Союзу українців Румунії (СУР) організувала захід «Дружба без кордонів», у якому взяли участь представники діаспори, а також діти та їхні батьки з України, що полишили батьківщину через напад росії.

Як передає Укрінформ, про це Союз українців Румунії повідомив у Фейсбуці

Зауважується, що проєкт був спрямований на заохочення до відкритості, діалогу та поваги один до одного. Захід провели Сату-Марська повітова рада, Сату-Марським повітовий музей і Мікульська середня школа імені Геллерта Шандора на території Художнього музею Сату Маре у партнерстві з Установою префекта Сату-Маре.

У заході взяли участь керівництво Союзу українців Румунії, представники партнерських установ, члени комітету Сату-Марської філії СУР та голови місцевих організацій, українські учні та дошкільнята з Мікули (Сату-Марський повіт), Вишавської долини (Марамуреський повіт), Штюки (Тіміський повіт), а також діти та їхні батьки з України, котрі тікаючи від війни знайшли прихисток у Сату-Марському та Марамуреському повітах.

За повідомленням, концертна програма присутніх на заході дітей, а також творчі майстер-класи та інтерактивні ігри, мали на меті сприяти спілкуванню та взаємопізнанню як серед дітей, так серед дорослих, повазі один до одного, подоланню упереджень, прояву толерантності та злагоди.

«Захід показав, що у складних ситуаціях дружба не має кордонів. Наприкінці всі учасники отримали подарунки від Сoюзу українців Румунії, Сату-Марського повітового музею та Національної ради з питань боротьби з дискримінацією в особі пані Діани Тріпон, яка вручила дітям приготовлені сюрпризи», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, СУР організував на початку червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей низку заходів, присвячених українській малечі.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Uniunea Ucrainenilor din România / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-