Удар по Кременчуку та знову хімічна зброя - фейки від роспропаганди за минулу добу

Удар по Кременчуку та знову хімічна зброя - фейки від роспропаганди за минулу добу

Укрінформ
З-поміж фейків, що їх поширювала російська пропаганда минулої доби, знову виринула тема хімічної зброї.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО у Telegram, передає Укрінформ.

Так, пропагандистські інформаційні ресурси поширили «документ» щодо «постановки завдання ЗСУ з проведення інформаційної кампанії за темою ударів впс рф по Кременчуку, основною метою якої є дискредитація росії напередодні саміту НАТО», однак інформація щодо існування опублікованого «документа» не відповідає дійсності, тож це фейк.

Окрім того, у мо рф заявили: «Київ здійснює підготовку провокації для звинувачення зс рф у нібито застосуванні хімічної зброї проти цивільного населення. Для цього до санаторію МОЗ України «Приморський» прибули представники СБУ, які опрацьовували з керівниками закладу питання надання медичної допомоги постраждалим від ураження хімічними речовинами». Однак у ЦПД наголошують, що це дезінформація.

Читайте також: Записи з камер спростовують заяви міноборони рф щодо удару по Кременчуку - ЗМІ

У свою чергу глава мзс рф сергій лавров заявив, що «плани США постачати в Україну системи ППО середньої та великої дальності є контрпродуктивними та навіть шкідливими». Проте у Центрі протидії дезінформації застерігають, що це маніпуляція.  

Як повідомляв Укрінформ, російські засоби масової інформації поширюють фейковий наратив про "збройний саботаж", який нібито влаштували Києву країни Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-