Пропаганда кремля розганяє фейк про несправну та застарілу зброю від Заходу

Пропаганда кремля розганяє фейк про несправну та застарілу зброю від Заходу

Укрінформ
російські засоби масової інформації поширюють фейковий наратив про "збройний саботаж", який нібито влаштували Києву країни Заходу.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

За даними ЦПД, колаборанти в соціальних мережах намагаються переконати в черговій "зраді" від Заходу, поширюючи фейки про нібито несправну та застарілу зброю, яка надходить від країн-партнерів. Зокрема, виділяють американські гаубиці М777, а також польські танки.

Читайте також: кремлівські медіа поширюють фейк про «перепродаж» Україною західної зброї

Щоб надати своїм словам більшої правдоподібності, пропагандисти наводять конкретні цифри, ніби зі 108 гаубиць М777 нині в експлуатації лише 34 одиниці.

У ЦПД наголосили, що володіти такою інформацією ворог не може, тож подібні повідомлення є фейками, які поширюються для деморалізації українців.

Читайте також: Пропаганда намагається переконати росіян, що світ втомився від війни в Україні

Центр протидії дезінформації попереджає, що ворог і надалі поширюватиме подібні "заяви". У зв'язку із цим громадян закликають завжди перевіряти інформацію та довіряти лише перевіреним джерелам.

Як повідомляв Укрінформ, російські медіа поширюють фейк про нібито продаж Україною зброї, яку постачає Захід, в арабські країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-