Пропаганда намагається переконати росіян, що світ втомився від війни в Україні

Пропаганда намагається переконати росіян, що світ втомився від війни в Україні

Укрінформ
російські ЗМІ маніпулюють темою українських біженців у країнах Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

«Кремлівські медіа протягом двох діб поширили десятки матеріалів про те, як мешканці Європи втомилися від українців та виганяють вимушених переселенців на вулиці», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британія видала понад 130 тисяч віз за програмами прихистку українців

Зокрема, розповсюджувалися матеріали: «Британці втомилися від українських біженців та хочуть їх вигнати», «Від українських біженців у Бельгії вимагають залишити будинки», «Європа, зокрема Словаччина, завила від українських біженців», «У Польщі втомилися від українських біженців та позбавляють їх прав», «Нідерландські родини почали виселяти українських біженців».

Читайте також: У Нідерландах зведуть тимчасове житло для українських біженців

Як наголосили в ЦПД, у такий спосіб росія намагається дискредитувати українців та переконати власне населення, що світ втомився від війни в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, з України з початку війни по 16 червня виїхало 7,704 млн осіб, назад повернулися – 2,559 млн.

Читайте також: З початку повномасштабної війни до України повернулися 3,4 мільйона громадян

У світі з минулого року ставлення до біженців стало більш позитивним. Про це свідчать результати опитування, проведеного Ipsos («Іпсос») у 28 країнах до Всесвітнього дня біженців.

Опитування засвідчило, що більш сприятливе ставлення до біженців супроводжувалося допомогою їм. Зокрема, двоє з п’яти опитаних (40%) повідомили, що вони вживали заходів для підтримки біженців протягом останніх 12 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-