Британія видала понад 130 тисяч віз за програмами прихистку українців

Британія видала понад 130 тисяч віз за програмами прихистку українців

Укрінформ
Велика Британія видала українцям вже понад 130 тисяч віз за двома програмами захисту тих, хто полишає Україну через розв’язану росією війну. 

Про це розповіла посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю Суспільному, повідомляє Укрінформ.

«Велика Британія видала близько 130 тисяч віз для українців, які приїжджають за однією з двох доступних для них схем. Проблема полягала в тому, що багато тисяч українців подали заявки з використанням цих схем, і Міністерство внутрішніх справ зробило все можливе, щоб забезпечити необхідну кількість співробітників, які працюють над оформлення віз. Зараз ми бачимо, який це має вплив, адже більше людей можуть отримати візу, щоб приїхати до Великої Британії», - зазначила вона.

Читайте також: Роботу в Литві вже знайшла третина українських біженців працездатного віку – посол

Сіммонс пояснила, що дані в цьому випадку стосуються кількості людей, які подали заявки на розміщення в сім’ях, та кількості сімей, які зареєструвалися, щоб приймати українців.

«Наразі кількість британських сімей значно перевищує кількість українців, які шукають прихистку. Зрештою виклик полягає в тому, щоб підібрати правильних людей. Тому варто не зосереджуватися на цифрах, а звернути увагу на зусилля, яких докладають уряд і громади, щоб мати з трьома дітьми, у якої зовсім інші потреби, ніж у підлітка без супроводу, потрапила до сім’ї, де ці потреби будуть враховані. Ось куди ми докладаємо основну частину зусиль», - підкреслила посол.

Телеканал, посилаючись на інформацію посольства, уточнив, що понад 130 тисяч віз видано українцям за двома програмами – Ukrainian family route та Home for Ukraine. З цієї кількості понад 80 тисяч українців уже у Сполученому Королівстві.

Читайте також: У Нідерландах зведуть тимчасове житло для українських біженців

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що з 24 лютого в Україні, після початку повномасштабного вторгнення російської федерації, понад 12 млн українських громадян стали вимушеними переселенцями.

Фото: СТК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-