рф пришвидшує крадіжку агропродукції на захоплених територіях — представництво президента у Криму

рф пришвидшує крадіжку агропродукції на захоплених територіях — представництво президента у Криму

Укрінформ
На захоплених територіях півдня України рф запровадила політику викрадення аграрної продукції; для цього навіть розширили незаконні контрольно-пропускні пункти на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«російська федерація на тимчасово непідконтрольних територіях півдня України запровадила політику викрадення зерна та іншої аграрної продукції, які вантажівками вивозяться до тимчасово окупованого Криму, а звідти - кораблями до Туреччини та в напрямку Середземного моря. Для швидшого викрадення навіть розширили власні незаконні контрольно-пропускні пункти на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Крадіжка зерна: росіяни пригнали потяг у Мелітополь і розчищають порт Бердянська

Зазначається, що, за даними Української зернової асоціації, загалом на захоплених територіях знаходиться близько 1,5 млн тонн зерна загальною вартістю 450 млн дол. На сьогодні неможливо встановити точну кількість награбованого зерна та іншої аграрної продукції, але Україна вже зазнала значних збитків.

Українські правоохоронці вже розслідують ці злочини, інформує представництво. Зокрема, Управління СБУ в Херсонській області розслідує факти викрадення зерна та іншої аграрної продукції, а Головне управління СБУ в АР Крим - факти незаконного використання закритих морських портів України в тимчасово окупованому Криму.

«Викрадення харчових продуктів та сировини для їх виробництва є не лише розграбуванням національних цінностей, а й може призвести до спричинення голоду, що є забороненим методом ведення війни та воєнним злочином», - наголошує Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Читайте також: У Раді закликають світ гарантувати «зелені коридори» для експорту продовольства з України

Зазначається, що 3 липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь. Заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів Криму правоохоронні органи кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.

Представництво продовжує слідкувати за інформацією з окупованого Криму та інших тимчасово не підконтрольних прилеглих територій, збирає та передає дані до компетентних органів задля належного розслідування злочинів рф проти України.

Читайте також: Зеленський обговорив з прем'єром Латвії експорт українського збіжжя

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники оголосили, що скуповуватимуть у херсонських фермерів зерно по 85-95 доларів за тонну, що в кілька разів менше за ринкову ціну.

З тимчасово захопленої Херсонщини колони фур щодня вивозять до Криму сільгосппродукцію, скуплену в місцевих аграріїв за безцінь, відбувається цинічне обкрадання фермерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-