Зеленський обговорив з прем'єром Латвії експорт українського збіжжя

Зеленський обговорив з прем'єром Латвії експорт українського збіжжя

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшом ситуацію щодо експорту українського зерна та підтримку кандидатства України на членство у ЄС.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Також напередодні засідання Європейської Ради – важлива розмова з Прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшом. Вдячний Латвії за підтримку надання Україні статусу кандидата. Це рішення важливе для України та всієї об’єднаної Європи. Обговорили ситуацію щодо експорту українського збіжжя», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Єврокомісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на саміті 23-24 червня має розглянути це питання й ухвалити остаточне рішення.

Читайте також: Країни Тримор'я підтримують надання Україні статусу кандидата в ЄС

24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну, та продовжила війну, що розпочала проти України ще у 2014 році. В результаті бойових дій в українських портах виявилися заблокованими більше 20 мільйонів тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-