«Прокуратура» у Криму направила апеляцію на вирок Джемілєву, вимагаючи посилення

«Прокуратура» у Криму направила апеляцію на вирок Джемілєву, вимагаючи посилення

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму так звана "прокуратура" направила до "Верховного суду" апеляцію на рішення Армянського міського "суду" щодо лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, вимагаючи посилити вирок.

Про це у Фейсбуці повідомляє адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

“Прокуратура залишилася незадоволена вироком міського суду м.Армянська стосовно Мустафи Джемілєва та направила до Верховного суду Криму апеляційне подання”, - повідомив Полозов.

За словами адвоката, у вимогах "прокуратури" - зміна вироку на 4 роки позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 20 000 рублів.

Читайте також: Політв'язень Джелялов 42-й день народження зустрів за гратами

Як повідомлялося, 22 серпня так званий Армянський міський "суд" заочно оголосив вирок лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, за яким його визнано винним за трьома статтями обвинувачення, але звільнено від покарання "з нереабілітуючих підстав".

Лідера кримськотатарського народу звинуватили у недбалому зберіганні зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК рф), засудивши до штрафу 20 тисяч рублів, звільнивши від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності. У частині обвинувачення Джемілєва у незаконному зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК рф) засудили до 1 року позбавлення волі, штрафу в розмірі 15 тисяч рублів, звільнивши від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Українська прокуратура скерувала до суду 20 справ проти причетних до «справи» Джемілєва

Щодо обвинувачення в незаконному перетині "російського кордону" особою, якій нібито свідомо було відомо про заборону в'їзду у рф (ч. 3 ст. 322 КК рф), політика було засуджено на "2 роки позбавлення волі умовно зі звільненням від покарання за амністією у зв'язку з 70-річчям перемоги у ВВВ". При цьому сторона захисту в дебатах вимагала повного виправдання Джемілєва за всіма пунктами обвинувачення.

Як повідомлялося, раніше так званий "прокурор" у тимчасово окупованому Криму під час дебатів у Армянському міському "суді" запросив для Джемілєва три роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні за ”незаконне перетинання кордону”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-