«Суд» у Криму виніс вирок Мустафі Джемілєву

«Суд» у Криму виніс вирок Мустафі Джемілєву

Укрінформ
У п'ятницю в окупованому Криму так званий «суд» заочно оголосив вирок лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, за яким він визнаний винним за трьома статтями обвинувачення, але звільнений від покарання.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

“Отже, вирок. За обвинуваченням у недбалому зберіганні зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК рф) - 20 тисяч рублів штраф та звільнення від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності. За обвинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК рф) - 1 рік позбавлення волі, 15 тисяч рублів штраф та звільнення від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності”, - написав Полозов.

Що стосується обвинувачення в незаконному перетині російського "кордону" особою, якій нібито завідомо було відомо про заборону в'їзду в рф (ч. 3 ст. 322 КК рф), то вирок передбачає "2 роки позбавлення волі умовно зі звільненням від покарання за амністією у зв'язку з 70-ти річчям перемоги у ВВВ”.

Таким чином, зазначив адвокат, Мустафа Джемілєв був визнаний винним, але звільнений від покарання "з нереабілітуючих підстав".

Читайте також: Експерт розповів кримському «суду» про законність патронів, що проходять у «справі Джемілєва»

Сторона захисту в дебатах вимагала повного виправдання Джемілєва за всіма пунктами звинувачення.

За словами Полозова, на попередніх засіданнях він неодноразово вказував на те, що "справа" фактично за всіма пунктами обвинувачення розвалилася ще в ході судового слідства, що знайшло підтвердження у вироку і в тому, що "суд" відмовився задовольнити вимоги державного "обвинувача".

У зв'язку з цим, повідомив адвокат, вирок міського суду буде оскаржений в апеляційному порядку у встановлений законом 10-денний термін.

Як повідомлялося, раніше так званий "прокурор" в окупованому Криму під час дебатів у Армянському міському "суді" запросив для Джемілєва три роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

При цьому "прокурор" просив "суд" звільнити Джемілєва від відповідальності за статтями про "незаконне зберігання боєприпасів" та "неналежне зберігання зброї" у зв'язку із закінченням терміну давності.

Три роки позбавлення волі так званий “держобвинувач” попросив за ”незаконне перетинання кордону”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-