«Прокурор» у Криму просить для Джемілєва три роки у колонії-поселенні

«Прокурор» у Криму просить для Джемілєва три роки у колонії-поселенні

Укрінформ
Так званий "прокурор" в окупованому Криму під час дебатів в Армянському міському "суді" попросив три роки позбавлення волі для лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це повідомляє сайт правозахисної ініціативи "Кримський процес", передає Укрінформ.

"Прокурор попросив 3 роки позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії-поселенні для Мустафи Джемілєва під час дебатів у кримінальній справі, яку розглядає щодо лідера кримськотатарського народу Армянський міський суд", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представник так званого "державного обвинувачення" заявив, що вина Джемілєва в "незаконному зберіганні боєприпасів, неналежному зберіганні зброї та незаконному перетині кордону" нібито була повністю доведена під час судового слідства.

При цьому "прокурор" просив "суд" звільнити Джемілєва від відповідальності за статтями про "незаконне зберігання боєприпасів" та "неналежне зберігання зброї" у зв'язку з закінченням терміну давності.

Читайте також: Справа Джемілєва: «суд» у Криму завершив слідство і розпочинає дебати сторін

За ”незаконний перетин кордону” так званий “держобвинувач” попросив три роки позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії-поселенні.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву було висунуто обвинувачення у “перетині держкордону росії іноземним громадянином, в'їзд якому до росії не дозволений, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК росії)”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-