Українська прокуратура скерувала до суду 20 справ проти причетних до «справи» Джемілєва

Українська прокуратура скерувала до суду 20 справ проти причетних до «справи» Джемілєва

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду 20 обвинувальних актів щодо «суддів», причетних до фабрикування справи проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це пресслужба відомства повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії скерувала до суду 20 обвинувальних актів щодо «суддів», які причетні саме до цієї справи та надалі продовжує системну роботу з притягнення винних осіб до належної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що винесений 22 квітня в окупованому Криму вирок Джемілєву українська прокуратура назвала «черговою порцією абсурду від рф та її окупаційної адміністрації».

У прокуратурі АРК наголосили, що своїми діями окупаційні «правоохоронні» та «судові» органи вкотре порушують норми міжнародного гуманітарного права, у тому числі IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Читайте також: «Суд» у Криму виніс вирок Мустафі Джемілєву

У відомстві нагадали, що 3 травня 2014 року незаконно заборонений в’їзд на півострів Мустафі Джемілєву. Тоді представники корінного народу Криму перекрили ключові траси півострова, висловлюючи свою незгоду з «рішеннями» окупаційної влади та з режимом в цілому».

Щоб зупинити масовий спротив, окупанти показово притягували активістів до адміністративної відповідальності. Сфабриковані справи проти своїх співвітчизників, громадян України, розглядали кримські «судді», керуючись при цьому законодавством країни-окупанта.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня незаконно створений суд в Армянську заочно засудив Джемілєва до двох років позбавлення волі нібито за перетин «державного кордону РФ» (фактично - адміністративної межі між Херсонською областю та окупованим Кримом). Також окупанти інкримінували йому «недбале зберігання зброї та боєприпасів», але «звільнили від покарання».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-