У представництві Президента сказали, як кримчанам уникнути участі у війні з Україною

У представництві Президента сказали, як кримчанам уникнути участі у війні з Україною

Укрінформ
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим підготувало детальну інструкцію про те, як громадяни України з окупованого Криму, незаконно мобілізовані до армії рф, можуть здатися у полон та цим зберегти своє життя і не виконувати злочинних наказів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в інфографіці, опублікованій у Фейсбуці Представництвом.

"Ми отримуємо вже не поодинокі звернення від кримчан та їх родичів із запитанням, як можна уникнути мобілізації на війну або як рятувати життя, якщо їх вже примусили до участі в бойових діях. Тож разом з командою напрацювали алгоритм можливих дій для тих кримчан, які не хочуть ставати частиною злочинної машини країни-агресора зі знищення українського народу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Данілов радить примусово мобілізованим в ОРДЛО чоловікам відразу здаватися в полон

У Представництві закликали не виконувати злочинних наказів, "що можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури".

"В разі, якщо ви зможете здатися в полон, то після завершення бойових дій чи в рамках процесів одночасного звільнення, зможете повернутися додому живими", - повідомили в урядовій організації.

Читайте також: У КримSOS назвали 18 посадовців, які проводили примусовий призов кримчан до армії рф

В іншому випадку дії учасників бойових дій, навіть якщо вони були мобілізовані на війну з Україною примусово, "будуть кваліфіковані як злочини без строків давності".

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим опублікувало офіційний канал зв’язку Міністерства оборони України, аби здатися в полон - +380983427931

У Представництві повідомили, що з кінця лютого тільки їхньою організацією зафіксовано щонайменше 15 військовополонених та 45 загиблих осіб у складі військових формувань держави-агресора з окупованого Криму, більша частина з них має громадянство України.

Читайте також: На Луганщині ворог кидає в атаку «гарматне м’ясо», позаду - загороджувальні загони

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-