Данілов радить примусово мобілізованим в ОРДЛО чоловікам відразу здаватися в полон

Данілов радить примусово мобілізованим в ОРДЛО чоловікам відразу здаватися в полон

Укрінформ
Чоловікам із тимчасово окупованих українських територій краще воювати на боці Україні, ніж йти в російську армію під примусом і ризикувати життям.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо життєві обставини так склалися, що на них одягли цю форму, треба одразу здатися нашим військам, розказати свою історію. Це перше, що треба зробити обов'язково… Краще воювати на нашому боці, ніж вас будуть примушувати", - підкреслив Данілов.

Він уточнив, що на сьогодні в Донецькій, Луганській областях забирають до російської армії викладачів вишів, професуру. А тих, хто відмовляється, можуть відправити "у підвал". 

Читайте також: Ловлять на вулицях і витягують з квартир: мешканець Донецька про мобілізацію в «л/днр»

Зокрема, раніше в полон були взяті вояки з ОРДЛО, які виявилися викладачами та працівниками професійно-технічного училища. Їх забрали із занять і одразу відправили на фронт.

Як повідомлялося, російські загарбники продовжують силову мобілізацію у так званих л/днр. Зокрема, чоловіків ловлять на вулицях, забирають з роботи, витягують із квартир та просто знімають з автобусів. «Новобранців» вдягають у форму без розпізнавальних знаків, забирають усі документи і відправляють на передову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-