Міноборони РФ заявляє, що ешелон з військовою технікою залишив Крим після «навчань»

Міноборони РФ заявляє, що ешелон з військовою технікою залишив Крим після «навчань»

Укрінформ
Російське міністерство оборони заявляє, що ще один ешелон із військовою технікою підрозділів Південного військового округу РФ залишив тимчасово окупований Крим після «навчань».

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс

«Черговий ешелон з військовою технікою підрозділів Південного військового округу перетнув Кримський міст на шляху до ППД після завершення планових навчань. Підрозділи Південного військового округу (ПВО), які завершили участь у тактичних навчаннях на полігонах Кримського півострова, здійснюють марші до пунктів постійної дислокації залізничним транспортом», - повідомили у військовому відомстві.

Уточнюється, що на залізничні платформи було здійснено навантаження бронетехніки на гусеничному ходу - танків, бойових машин піхоти та самохідних артилерійських установок.

Читайте також: У Білому домі заявили, що військових РФ біля кордону з Україною побільшало на 7 тисяч

Раніше пресслужба ПВО повідомляла, що тимчасово окупований Крим залишили близько десяти військових колон з великогабаритними, великоваговими та небезпечними вантажами.

Міноборони РФ також повідомляє, що «військовий ешелон з особовим складом та військовою технікою підрозділів танкової армії Західного військового округу (ЗВО) почав рух у пункт постійної дислокації після завершення планових навчань на полігонах». 

Читайте також: Столтенберг – про війська РФ біля України: Поки ми не бачимо жодних ознак деескалації

Локація полігонів та місць постійного базування цієї танкової армії ЗВО не уточнюється. Йдеться лише що «перевезення танків та броньованої гусеничної техніки здійснюється залізничним транспортом на відстань близько 1000 кілометрів».

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 лютого, вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ наземного компонента.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що станом на 16 лютого Україна не фіксує реального відведення російських військ, про яке заявляє РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-