У Білому домі заявили, що військових РФ біля кордону з Україною побільшало на 7 тисяч

У Білому домі заявили, що військових РФ біля кордону з Україною побільшало на 7 тисяч

Укрінформ
США офіційно заявили, що кількість російських сил на кордоні з Україною за останні дні збільшилася щонайменше на 7 тисяч військових - попри заяви Кремля про початок відведення.

Про це заявив під час телефонного брифінгу у Вашингтоні високопоставлений чиновник адміністрації Байдена, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вчора російська влада заявила, що відводить війська від кордону з Україною. Ця заява привернула багато уваги як тут (у США – ред.), так і по всьому світу, однак зараз ми знаємо, що це була брехня»,- зазначив представник адміністрації.

За фактом, продовжив він, зараз США можуть підтвердити, «що впродовж кількох останніх днів Росія збільшила присутність своїх сил на українському кордоні ще на 7 тисяч військових». При цьому підведення підрозділів відбувалося і впродовж минулої доби.

Читайте також: У Держдепі заявляють, що Росія продовжує нарощувати сили поблизу України

Чиновник нагадав, що Росія заявляла про готовність до дипломатичної взаємодії, як того прагнули США і союзники. «Але всі ознаки, які ми бачимо зараз, указують на те, що росіяни, публічно пропонуючи переговори та заявляючи про деескалацію, приховано мобілізуються для війни», - підкреслив він.

За словами представника адміністрації, США продовжують отримувати сигнали про наміри росіян сфабрикувати привід для вторгнення в Україну. Це може прийняти різні форми - від провокацій на окупованих територіях до звинувачень НАТО в проведенні операцій нібито з намірами вдертися на територію РФ.

Читайте також: Росія створює серйозну загрозу євроатлантичній безпеці - міністри оборони НАТО

«Ми очікуємо більше брехливих заяв у російських медіа впродовж наступних днів», - зазначив чиновник - і застеріг міжнародну спільноту не сприймати на віру жодну з таких заяв.

Він також наголосив, що Сполучені Штати і союзники продовжать дипломатичні зусилля для запобігання загостренню, але водночас залишаються готовими рішуче відповісти на будь-яку нову агресію РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок і середу адміністрація США неодноразово вказувала, що заяви російської влади про відведення військ від українського кордону потребують перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-