У НСЖУ розповіли про ризики, які загрожують журналістам в окупованому Криму

У НСЖУ розповіли про ризики, які загрожують журналістам в окупованому Криму

Укрінформ
В одному з розділів посібника «У фокусі – Крим», підготовленому НСЖУ для ЗМІ, що пишуть про події в Криму, на прикладі заарештованого фрілансера «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка розповідається про ризики, які загрожують на окупованому півострові журналістам.

Про це під час презентації посібника-альманаху розповів секретар НСЖУ Микола Семена, передає кореспондент Укрінформу.

«У розділі, підготовленому редакцією «Крим.Реалії», розповідається про те, як у Криму бути тим журналістам, робота яких там під забороною. Думаю, буде корисно оцінити всі ті ризики, які чекають на наших колег-професіоналів. Частину матеріалів цього розділу присвячено кореспондентові «Крим.Реалії» та «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку, над яким сьогодні, до речі, пройшов суд у Сімферополі», - сказав Семена.

За його словами, журналістка Олександра Єфименка, яка раніше висвітлювала суди над Владиславом Єсипенком безпосередньо з Криму, сьогодні через загрозу вбивства не може поїхати туди, і тому моніторить цей процес і все, що відбувається в Криму, вже дистанційно.

Читайте також: Окупанти вимагають для журналіста Єсипенка 11 років колонії суворого режиму

У будь-якому разі, зазначив секретар НСЖУ, журналісти «Крим.Реалії» не відступають від своїх тем «і за будь-яких умов намагаються зібрати матеріал і донести правдиву інформацію до своїх читачів».

Як вважає Семена, своїм посібником «У фокусі – Крим» НСЖУ змогла зробити внесок у те, щоб тема Криму змогла по-новому звучати в українських ЗМІ.

«Цим проєктом Національна спілка журналістів України змогла зробити свій внесок у те, щоб тема Криму звучала глибше, ширше і конкретніше, щоб журналісти та редакційні колективи зрозуміли всі складнощі роботи в Криму, усвідомлюючи при цьому ті ризики, які їх чекають на окупованому півострові», – резюмував секретар НСЖУ.

Читайте також: НСЖУ презентувала для журналістів альманах «У фокусі – Крим»

Як повідомлялось, у вівторок у НСЖУ було презентовано збірку-посібник «У фокусі – Крим» для журналістів та медіа, які пишуть про події, що відбуваються в окупованому Криму.

Фото: НСЖУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-