НСЖУ презентувала для журналістів альманах «У фокусі – Крим»

НСЖУ презентувала для журналістів альманах «У фокусі – Крим»

Укрінформ
Національна спілка журналістів України презентувала альманах «У фокусі – Крим», який має допомогти українським журналістам та медіа з розумінням кримської тематики та висвітленням подій, що відбуваються в окупованому Криму.

Про це під час презентації альманаху розповів голова НСЖУ Сергій Томіленко, передає кореспондент Укрінформу.

«Журналом «У фокусі – Крим» Національна спілка журналістів України робить свій внесок у те, щоб привернути якнайбільше уваги українських журналістів, українських медіа до сучасної кримської тематики», - сказав Томіленко.

За його словами, для того, щоб тема Криму була в інформаційному порядку денному України та світу, недостатньо просто транслювати звернення до ЗМІ про необхідність писати більше про Крим, а треба «допомагати журналістам розуміти теми, знаходити джерела інформації, пояснювати, що насправді відбувається в окупованому Криму».

«Цей журнал є посібником для кращого розуміння кримської теми. І ми впевнені, що завдяки йому з'являться нові публікації про свободу чи несвободу слова, про санкційну політику, про місію журналіста, про зусилля міжнародного співтовариства, про судові процеси», - сказав голова НСЖУ.

Він зазначив, що до випуску альманаху було залучено кілька десятків правозахисників, журналістів, які не лише допомагали організовувати та проводити ініційовані НСЖУ навчальні семінари та вебінари, а й давали матеріал для посібника «В фокусе – Крым».

Томіленко повідомив, що в альманах увійшли унікальні фотографії української журналістки Олександри Єфименко, головного редактора видання «Грати» Антона Наумлюка, а також учасників громадського руху «Кримська солідарність».

Читайте також: Томіленко запропонував громадянським журналістам у Криму отримувати прескарти НСЖУ

Він подякував їм за знімки, які розповідають про судові процеси у Криму, про життя сімей політв'язнів, громадянських журналістів та ілюструють ситуацію зі свободою слова у Криму. Частина цих робіт експонується у рамках організованої НСЖУ фотовиставки «Громадянські журналісти – важливі!».

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2021 року у Києві відкрилася фотовиставка «Громадянські журналісти важливі!», яка, за словами Томіленка, стала акцією солідарності Національної спілки журналістів України (НСЖУ) зі своїми кримськими колегами, які ціною своєї свободи розповідають про реалії життя в окупованому Росією Криму.

Фото: НСЖУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-