Окупанти вимагають для журналіста Єсипенка 11 років колонії суворого режиму

Окупанти вимагають для журналіста Єсипенка 11 років колонії суворого режиму

Укрінформ
Підконтрольна окупантам "прокуратура" Криму вимагає для незаконно утримуваного журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка покарання у вигляді 11 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

"Українському громадянину Владиславу Єсипенку загрожує 11 років ув’язнення в колонії суворого режиму. На такому покаранні наполягала сторона обвинувачення для журналіста Радіо Свобода під час сьогоднішнього засідання в підконтрольному Росії так званому "Сімферопольському районному суді" в тимчасово окупованому Криму", - зазначила вона.

За даними Денісової, Єсипенка звинувачують у нібито "незаконному виготовленні вибухових речовин та зберіганні зброї". Журналіст своєї вини не визнає.

Читайте також: У Криму відбудеться судове засідання у справі журналіста Єсипенка

Омбудсман наголосила, що рішення російської прокуратури є "прикладом залякування незалежних журналістів, придушенням свободи думки в тимчасово окупованому Криму й ще одним свідченням політики переслідування та репресій українських громадян країною-окупантом".

Денісова закликає міжнародну спільноту продовжити санкційний та політичний тиск на країну-агресора для звільнення всіх, кого незаконно утримує Російська Федерація на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня журналіста Єсипенка затримали на окупованому півострові за звинуваченням у незаконному виготовленні вибухового пристрою.

ФСБ Росії стверджувала, що затримала Єсипенка, "щоб не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб".

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків на вибухівці, нібито знайденої в машині Єсипенка.

12 березня журналіста взяли під варту. 1 квітня так званий Київський районний "суд" Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

До журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів. Пізніше він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

У грудні 2021 року "суд" в окупованому Криму за клопотанням "прокурора" продовжив тримання Єсипенка під арештом до 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-