У Криму відбудеться судове засідання у справі журналіста Єсипенка

У Криму відбудеться судове засідання у справі журналіста Єсипенка

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму і в Російській Федерації 15 лютого відбудуться судові засідання у справах журналіста Владислава Єсипенка, а також учасників «Хізб ут-Тахрір».

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

«У так званому «Сімферопольському районному суді» в тимчасово окупованому Криму продовжиться розгляд по суті «справи Владислава Єсипенка». Громадянина України країна-окупант звинувачує у нібито «незаконному виготовленні вибухових речовин та зберіганні зброї», - заявила Денісова.

Також судова колегія у справах військовослужбовців Верховного суду РФ розгляне касаційну скаргу у справі стосовно учасника так званої «ялтинської групи у справі Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова. Адвокати братимуть участь у засіданні за допомогою відеозв’язку із Кримського гарнізонного військового суду.

Читайте також: «Суд» у Криму відмовив Єсипенку в порушенні справи через тортури

Крім того, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої належать Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Яшар Муєдінов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв. Очікується розгляд справи по суті.

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Читайте також: У Росії суд ухвалив вироки двом кримським політв'язням

Як повідомляв Укрінформ, Владислав Єсипенко - позаштатний журналіст Радіо Свобода. Його затримали в тимчасово окупованому Криму 10 березня 2021 року, одразу після проведення акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Журналіст неодноразово заявляв, що до нього застосовуються тортури.

З приводу незаконності та політичної мотивованості арешту Єсипенка неодноразово висловлювалися представники іноземних та українських офіційних структур та правозахисних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-