Євросоюз вирішив розширити «кримські» санкції проти Росії

Євросоюз вирішив розширити «кримські» санкції проти Росії

Укрінформ
Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу додав до списку санкцій ще п'ятьох осіб, причетних до проведення виборів у Державну Думу Росії у тимчасово окупованому Криму.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба привітав це рішення у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«Я вітаю сьогоднішнє рішення COREPER (Комітет постійних представників країн-членів ЄС – ред.) додати п'ятеро осіб до списку санкцій ЄС за сприяння незаконній організації та проведенню виборів до Державної Думи Росії у тимчасово окупованому Криму. Крим – це Україна. Кожне порушення міжнародного права з боку Росії буде покарано», - йдеться у повідомленні.

Як стверджує Кулеба, є достатньо підстав для запровадження санкцій проти Росії за незаконну масову видачу російських паспортів громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу. «Санкції за це явне порушення Мінських угод давно назріли», - наголосив він.

Читайте також: Шольц: Санкції в разі агресії Росії будуть єдиними та швидкими

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк у своєму Твіттері, Комітет постійних представників країн-членів ЄС у середу вирішив додати ще п'ятеро людей у ​​санкційний список за підрив територіальної цілісності України. Офіційно рішення ухвалять пізніше у лютому.

Як зазначив журналіст, поточний список становить 177 осіб та 48 організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-