Цьогорічний онлайн-диктант кримськотатарською присвятять політв'язням

Цьогорічний онлайн-диктант кримськотатарською присвятять політв'язням

Укрінформ
Цьогоіыч традиційний онлайн-диктант кримськотатарською мовою, який відбудеться 21 лютого – у Міжнародний день рідної мови, буде присвячений політв'язням Наріману Джелялову та братам Ахтемовим.

Про це у Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Щорічний онлайн-диктант кримськотатарською мовою, який відбудеться 21 лютого 2022 року – у Міжнародний день рідної мови, присвячений першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову, кримськотатарським активістам Асану Ахтемову, Азізу Ахтемову, які позбавлені волі російськими карателями з вересня 2021 року, та  рівною мірою всім політичним в’язням і незаконно переслідуваним в Криму», - повідомив Чубаров.

Організатор онлайн-диктанту кримськотатарською мовою – громадська організація «Nefes» - проводить його вчетверте.

Читайте також: Україна домовляється з Apple про розкладки клавіатур з кримськотатарською мовою

Головною метою онлайн-диктанту, як зазначається, є не перевірка грамотності конкретної людини, а «проведення загальнонаціональної та міжнародної акції єднання на підтримку кримськотатарської мови».

Написати диктант можуть усі охочі, незалежно від віку, національності, країни проживання та рівня знання кримськотатарської мови. Взяти участь в онлайн-заході можна буде, вийшовши на сторінку громадської ініціативи «Nefes».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-