Росія продовжує мілітаризацію окупованого Криму - NYT

Росія продовжує мілітаризацію окупованого Криму - NYT

Укрінформ
За останні два тижні Росія додатково розмістила в тимчасово окупованому Криму 10 тисяч військовослужбовців, у тому числі мотострілкові та повітряно-десантні підрозділи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в п’ятничній публікації  The New York Times.

Видання зазначає, що посилення військової присутності РФ на окупованому півострові підтверджують нещодавно опубліковані супутникові знімкам. Вони показують розгортання численних наметових містечок поблизу скупчень військової техніки, що свідчить про прибуття військ.

Крім десятків тисяч військових, які вже розміщені в Криму, РФ нещодавно направила на півострів дві батальйонні тактичні групи - близько 1 тисячі військовослужбовців, а також танки, бронетехніку та артилерію. Зокрема, дві групи повітряно-десантних військ прибули десятьма ешелонами разом з бронетехнікою.

Читайте також: Окупанти продовжують переслідування кримських татар та мілітаризацію дітей – HRW

За інформацією NYT, кілька підрозділів переведені у стан найвищої боєготовності, зокрема морські піхотинці, дислоковані поблизу Керченської протоки та у штабі Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Війська в інших районах переведені в стан бойової готовності нижчого рівня.

Окрім скупчення військ у Криму, додає американське видання, у Чорному та Азовському морях розгорнуто російські військово-морськими сили. У квітні минулого року Росія відправила в регіон Каспійську флотилію для навчань і залишила там кілька великих десантних кораблів.

Читайте також: У Чорне море вийшли на навчання два десятки російських кораблів

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія продовжує мілітаризацію тимчасово окупованого Кримського півострова, проте формування ударних угрупувань, готових до наступу, там не спостерігається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-