У Чорне море вийшли на навчання два десятки російських кораблів

У Чорне море вийшли на навчання два десятки російських кораблів

Укрінформ
Чорноморський флот РФ розпочав військові навчання, у яких беруть участь кілька корабельних груп.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу ЧФ РФ, передає Укрінформ.

«Для виконання завдань за планом навчання у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів задіяні фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також тральщики», - йдеться у повідомленні.

За даними штабу флоту, на навчання вийшли "понад 20 кораблів". На маневри у Чорне море вийшли "кораблі, бойові катери та судна забезпечення ЧФ у складі корабельних угруповань". Ці сили вийшли з пунктів базування у Новоросійську та окупованому Севастополі.

«На переході до призначених районів (Чорного моря – ред.) екіпажі кораблів проведуть низку навчань та тренувань з організації зв'язку, безпечного маневрування у районах з інтенсивним судноплавством, організації протиповітряної оборони у морі», - йдеться у пресрелізі.

Раніше Росія пояснювала свою підвищену активність у морях тим, що відповідно до плану підготовки ЗС РФ на 2022 рік у січні-лютому у всіх зонах відповідальності флотів проводиться серія військово-морських навчань під загальним керівництвом головнокомандувача ВМФ РФ Миколи Євменова. Основною спрямованістю навчань названо відпрацювання дій сил ВМФ та ВКС «щодо захисту російських національних інтересів у Світовому океані, а також щодо протидії військовим загрозам РФ з морських та океанських напрямків».

Читайте також: Росія біля українського кордону підняла на навчання мотострілецьку дивізію

До участі у цих заходах планується залучити понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців.

Російські ЗС за останній місяць провели серію навчань, у тому числі у прикордонних з Україною регіонах. Маневри проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії та НАТО та повідомлень про можливе вторгнення Росії в Україну.

На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що РФ може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також в окупованому Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-